De voordelen van een all-in-one printer

Tegenwoordig kunnen we bijna alles via onze mobiel of smartwatch; van inchecken op de luchthaven tot aan ticketcontrole voor het theater. In veel gevallen komt er geen papier meer aan te pas! Toch kunnen we nog steeds niet helemaal zonder printer. Hoe komt u anders aan die handouts voor de kwartaalmeeting? Of dat werkstuk voor de kinderen? En wat te denken van documenten voor de gemeente, hypotheekaanvraag of andere instellingen? Kortom, op dit moment is een printer vaak nog onmisbaar. Als u een (nieuwe) printer koopt, is ons advies om te kijken naar een all-in-one printer. Lees meer over de voordelen van dit veelzijdige apparaat!

Multifunctionele printer

Zoals de naam al doet vermoeden, is een all-in-one printer een apparaat met meerdere functionaliteiten. Naast afdrukken, kan deze printer in veel gevallen ook scannen, kopiëren en faxen. En dat is handig! Met name de mogelijkheid om te scannen, wordt vaak onderschat. Bij belangrijke aanvragen, zoals een hypotheek, bouwvergunning of rijbewijs, wordt al snel een kopie gevraagd van een identiteitsbewijs. Ook wordt in veel gevallen aanvullende documentatie gevraagd, om het dossier compleet te maken. Als u een multifunctionele printer in huis heeft, voorkomt u dat u steeds naar de copyshop moet, of dat u vertrouwelijke documenten op kantoor moet kopiëren en afdrukken.

Verschillende alles-in-één printers

Voordat u een all-in-one printer aanschaft, is het goed om een paar zaken helder te hebben. Zo is het allereerst belangrijk om te bepalen welk type printer bij u past. Gaat u voor een inkjetprinter, die bekendstaat om haarscherpe foto’s en afbeeldingen, of kiest u voor een laserprinter, die met gemak grote printvolumes verwerkt? Daarnaast is papierformaat bepalend voor de keuze van een printer. Zo bent u met een A4-printer beperkt tot A4-documenten, terwijl een A3-printer ook kan afdrukken in A4-formaat. Tot slot kunt u nog kiezen uit een zwart-wit of kleuren all-in-one printer.

Welke functionaliteiten heeft u nodig?

Niet alle all-in-one printers hebben dezelfde functionaliteiten. Zo zit er een verschil tussen zogenaamde 3-in-1 printers en 4-in-1 printers. Met een 3-in-1 printer kunt u afdrukken, scannen en kopiëren. Een 4-in-1 printer kan naast afdrukken, scannen en kopiëren ook nog eens faxen. Bepaal voor uzelf wat u met de printer gaat doen en welke opties voor u belangrijk zijn.

Goedkoper in aanschaf en in gebruik

Over het algemeen zijn multifunctionele printers, ook wel MFP’s genoemd, relatief goedkoop in aanschaf. Zeker als dat betekent dat u geen aparte scanner of kopieermachine meer nodig heeft. Daarnaast kunt u besparen op het dagelijks gebruik. Dat noodzakelijke bezoekje aan de copyshop is niet meer nodig, waardoor u een aanzienlijk bedrag in eigen zak kunt houden.

Alle voordelen all-in-one printer op een rij

Mogelijk bent u al overtuigd dat een all-in-one printer voor u de beste keuze is. Om het overzicht te bewaren, zetten wij nog even alle voordelen van de multifunctionele printer voor u op een rij:

  • Veelzijdig apparaat
  • Naast afdrukken, kunt u scannen, kopiëren en faxen
  • Met één printer kunt u verschillende handelingen voltooien, waardoor u efficiënter bent
  • U bespaart ruimte, omdat u geen verschillende apparaten meer nodig heeft
  • Goedkoper in aanschaf en in gebruik

Keuzehulp

Zelfs nadat u al uw wensen en eisen op papier heeft gezet, kan het knap lastig zijn om een all-in-one printer te selecteren. Ons advies is om u in te lezen in de verschillende mogelijkheden via diverse bronnen. Sommige bronnen bieden een zogenaamde keuzehulp aan, waarbij verschillende specificaties onder elkaar zijn gezet. Zo ziet u precies waar een printer in uitblinkt, ten opzichte van andere modellen. Zo weet u zeker dat u de all-in-one printer koopt die het beste bij u past en geniet u snel van alle voordelen die dit veelzijdige apparaat te bieden heeft.